dijous, 14 d’octubre del 2010

Violència

A Sèrbia la sancionarà pels disturbis de Gènova, i segurament hi hagi raons per fer-ho. El comportament dels ultres serbis és indecent i, com deien alguns mitjans italians després de la suspensió del partit i posterior batalla campal fora de l'estadi, podria haver acabat en una tragèdia com la de Heysel.

No obstant això, no es pot oblidar que gent com Ivan Bogdanov, cap del grup feixista anomenat Tigres d'Arkan, neixen i creixen en el context de la descomposició de l'antiga Iugoslàvia, i tracten de fer-se homes en una Sèrbia deprimida a la que Europa força a donar passos per a la integració però sense donar massa a canvi.

Se li sol dir frustració, i consisteix en radicalitzar-se davant la falta d'oportunitats. L'anàlisi és molt més complex i puc estar davant d'un error fatal, però crec que el procés mental és similar al que realitzen els ací mal anomenats 'antisistema'.

Es qüestiona, d'una ideologia o una altra, que la única violència legítima siga la que exerceix l'Estat. I es fa davant la falta de futur. I davant d’estes circumstàncies, la solució policial no serveix, especialment si és l'única.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada